TIPS VOOR VEILIG CHATTEN

Chatten is een relatief veilige manier om in contact te komen met andere mensen maar zoals overal moet je voorzichtig zijn met wat je doet en laat. Om het chatten op chillplanet.nl leuk en veilig te houden, hier enkele tips:

Algemene tips:

Sommige mensen doen zich anders voor dan ze in werkelijkheid zijn. Geef daarom nooit zomaar je email, telefoonnummer of adres aan iemand die je net hebt leren kennen via het chatten.

 

Zorg dat je een goed wachtwoord hebt en vertel dit nooit aan iemand. Verzin een wachtwoord dat lastig door anderen te raden is en gebruik bij voorkeur ook cijfers en leestekens.

Indien je wordt lastig gevallen, blokkeer de persoon en dien een klacht in. Op deze manier heb jij geen last meer van die persoon en kan de chatsite maatregelen nemen.

 

Wat er ook gebeurd, blijf altijd beleefd. Op chillplanet zijn tussen 09:00 en middernacht moderators online die gezellig mee chatten en wanneer nodig mensen voor enige of langere tijd kunnen verwijderen. Meld je ongenoegen bij een moderator zodat wij er iets aan kunnen doen en iedereen gezellig kan verder chatten.

 

Tips voor Jongeren:

Praat met je ouders over het internet, vertel hen wat je doet of ga gezellig samen achter de computer. Laat hen de leuke dingen zien die je op het internet gevonden hebt, maar ook de dingen die je maar vreemd vond. Je hoeft je niet te schamen voor je vrienden, hoe gek hun naam, foto of wat dan ook maar is. Wees eerlijk tegen je ouders en je zult zien dat je veel meer mag.

Ga niet naar chatrooms zonder moderators. De kans dat je hier in aanraking komt met mensen die je op straat ook liever niet tegen komt is veel groter dus … maar niet doen. Staat er niet vermeld dat er moderators online zijn.

Geloof niet iedereen waarmee je kletst in een chatroom en ook niet iedereen heeft de zelfde bedoelingen als jij. Ga daarom ook niet zomaar met iemand die je net hebt ontmoet op Chillplanet of een van de andere messengers. Spreek gewoon een tijd af wanneer jullie elkaar weer zien op de chat en als je elkaar wat beter kent, komt de rest vanzelf.